info@autopoetsspullen.nl

Wat is de beste spray wax voor je auto?

Een spray wax biedt een gebruiksvriendelijke en snelle manier om een vuilafstotende laag en extra glans toe te voegen aan je auto. En waar wax in de vorm van een spray vroeger vaak niet langer meeging dan een aantal weken, zijn er de laatste jaren verschillende sprays op de markt gekomen die maandenlang bescherming en glans bieden.

Vloeibare wax en wax uit een potje hebben altijd nog zo hun voordelen, maar gezien het gebruiksgemak en de goede prestaties is het niet verrassend dat steeds meer autoliefhebbers kiezen voor een spray wax.

Wat precies de beste spray wax is, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Sommigen geven de voorkeur aan gemak en snelheid, en vinden het geen probleem wanneer de wax weer wat sneller moet worden aangebracht. Anderen zien liever een zo langdurig mogelijk resultaat of een zo sterk mogelijke glans.

Wij hebben een aantal opties op een rij gezet:

1. Meguiar’s Ultimate Quik Wax

Snelheid, gemak en veel glans

Wanneer je het liefste een spray wax gebruikt met een hoog gebruiksgemak en een ongekend mooie glans, kom je al snel uit bij de Ultimate Quik Wax van Meguiar’s. Deze wax is een van onze beste verkochte spray waxes en is snel en eenvoudig in gebruik – Zelfs in de volle zon.

De wax blijft ongeveer 3-4 weken op de auto zitten, en is na het wassen binnen 15 minuten weer opnieuw aan te brengen. Daarnaast geeft deze traditionele wax een zeer mooie en warme glans, en een extra versterkt waterdruppeleffect (beading).

Kort gezegd: Deze spray is met name geschikt voor wanneer je je auto vrij regelmatig wast, op zoek bent naar een zeer mooie warme glans, en gebruiksgemak een belangrijke factor vindt.

Benieuwd naar deze spray wax? Op de productpagina lees en zie je er meer over (inclusief gebruiksaanwijzing).

2. Turtle Wax Pro Graphene Flex Wax

Sterke glans, mooie beading en een zeer langdurig resultaat

Voor de beste bescherming en een zeer hoge duurzaamheid bevelen wij de Pro Graphene Flex Wax van Turtle Wax aan. Deze spray wordt gevoed door graphene, waardoor deze voor een zeer lange tijd op de auto blijft zitten. De standtijd is zelfs te vergelijken met die van een paste wax (uit een potje).

Ook geeft deze spray een zeer mooi waterdruppeleffect (beading) en een ongekend goede glans. Daarnaast kan je er meteen je velgen mee beschermen, net als kunststof, rubber en de ramen.

Om het kort te houden: Deze spray is de beste optie wanneer je je auto af en toe wast, op zoek bent naar een ongekend mooie glans en waterdruppeleffect, en de wax bij voorkeur maar maximaal 2-3 keer per jaar aan zou willen brengen.

Benieuwd naar deze spray wax? Op de productpagina lees en zie je er meer over (inclusief gebruiksaanwijzing).

3. Turtle Wax Hybrid Sealant (Seal N Shine)

De perfecte middenweg

Op zoek naar een goede middenweg? Dan kunnen wij de Hybrid Sealant van Turtle Wax aanraden. Deze spray biedt een combinatie van een lange standtijd en een mooie diepe glans.

Deze wax valt onder de noemer ‘sealant’, wat betekent dat het gaat om een synthetische wax. Een synthetische wax blijft door zijn samenstelling een stuk langer op de auto zitten dan een traditionele wax. Het nadeel van een sealant is wel dat deze vaak iets minder glans geeft dan een traditionele wax.

Om dit op te vangen is er carnaubawax toegevoegd aan deze spray. Hierdoor krijg je alsnog een mooie diepe glans, maar heb je ook nog altijd de hoge duurzaamheid van een sealant.

Kort gezegd: Deze spray is vooral geschikt wanneer je je auto af en toe wast (en tussendoor wellicht alleen even afspuit), een mooie diepe glans en stevige bescherming zoekt, en de wax liever niet al te vaak aanbrengt.

Benieuwd naar deze spray wax? Op de productpagina lees en zie je er meer over (inclusief gebruiksaanwijzing).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in