info@autopoetsspullen.nl

Wat is de beste droogdoek voor je auto?

Het drogen van je auto voorkomt watervlekken en kalkstrepen die achterblijven na het wassen Maar ook voor het aanbrengen van een wax, polish of sealant heb je meestal een droge auto nodig om te kunnen beginnen.

Daarnaast neemt het drogen van je auto vaak een stuk minder tijd in beslag dan de wasbeurt zelf, mits je over een goede droogdoek beschikt. Wat precies een goede droogdoek is hangt voor een groot gedeelte af van je persoonlijke voorkeur. Maar om het simpel te houden kunnen we het volgende aanhouden:

Een goede droogdoek is sterk absorberend en heeft een ruim formaat. Maar tegelijkertijd moet de doek ook niet te groot zijn om te voorkomen dat deze over de grond sleept tijdens het drogen van bijvoorbeeld de bumpers of velgen.

Nu zijn de meeste droogdoeken tegenwoordig wel van een gebruiksvriendelijk formaat, maar valt er bij veel doeken nog wel iets te winnen als het aankomt op het absorberende vermogen. Ook zitten er soms grote verschillen in de structuur en afwerking.

Om het een beetje overzichtelijk te maken hebben wij onze 2 best verkochte en meest gewaardeerde droogdoeken erbij gepakt:

1. Meguiar’s Supreme Drying Towel

Extreem absorberend vermogen en extra dikke structuur

Op zoek naar een doek die zelfs de grootste auto nog in één keer gedroogd krijgt? De Supreme Drying Towel is een droogdoek die gewoon niet verzadigd te krijgen is. Deze luxe doek is afkomstig van Meguiar’s, dat bekend staat om hun hoogwaardige poetsproducten.

De Supreme Drying Towel heeft een extra zachte en dikke structuur (1050 gsm) en neemt ongekend veel water op. Je kunt er dan ook met gemak in één keer een middelgrote tot grote auto mee drogen. Bovendien blijft de droogdoek voor zeer lange tijd goed, zelfs wanneer je deze na gebruik altijd in de wasmachine gooit (wel op max 30 graden en zonder wasverzachter).

Meguiars Supreme Drying Towel XL 3

Kortom: Aan deze luxe droogdoek heb je jarenlang geen omkijken, en droog je zonder uitwringen zelfs de grootste auto.

Tip: Gooi deze droogdoek voor gebruik eerst even 1 keer in de wasmachine om ervoor te zorgen dat de doek vanaf het begin meteen optimaal droogt.

Op de productpagina ontdek je er meer over – Inclusief filmpje.

2. APS UltraSoft Drying Towel 60x90cm

Deze zeer ruime droogdoek is voorzien van ultra-zachte microvezels en een zijdeachtige rand om krassen en swirls te voorkomen. Geschikt zijn voor alle oppervlakken van je auto, waaronder lakwerk, ramen en kunststof.

Kenmerken

  Royale droogdoek van 60 x 90cm
  Sterk absorberend en extra zacht (500 gsm)
  Niet nodig om tussendoor uit te wringen
  Zijdezachte rand om krassen en swirls te voorkomen
  Geschikt voor het gehele exterieur van de auto

Deze droogdoek droogt met gemak een kleine tot middelgrote auto en kan na het drogen in de wasmachine op 30 graden (zonder wasverzachter).

UltraSoft Drying Towel Silver 60x90cm 2

Benieuwd naar deze droogdoek? Op de productpagina ontdek je er meer over.

3. Protecton Microfiber Drying Towel XL

Aantrekkelijke prijs en perfect geschikt voor een kleine tot middelgrote auto

De Microfiber Drying Towel XL van Protecton behoort al langere tijd tot onze beste droogdoeken – En echt versteld staan we hier niet van.

Deze droogdoek is sterk in het absorberen van grote hoeveelheden water en heeft met zijn 60 x 90cm een lekker ruim formaat. Daarnaast raakt de doek niet snel verzadigd en biedt deze meer dan voldoende om een gemiddelde hatchback volledig mee te kunnen drogen.

Microvezel-Droogdoek-XL 1

Natuurlijk, er zullen altijd droogdoeken zijn die nog net iets meer kunnen absorberen, maar voor de meeste (kleinere) automodellen is deze doek meer dan voldoende om je auto in één keer te kunnen drogen. Daarnaast gooi je de doek na gebruik gewoon in de wasmachine. Wel op maximaal 30 graden en zonder wasverzachter.

Tip: Is jouw auto aan de grote kant? Dan heb je er wellicht twee nodig om je auto volledig te kunnen drogen.

Benieuwd naar deze droogdoek? Op de productpagina ontdek je er meer over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in