info@autopoetsspullen.nl

Wat is een goede velgenreiniger?

Velgenreinigers zijn er in verschillende soorten. Zo zijn er milde reinigers, welke vooral een ontvettende functie hebben en veilig zijn voor zelfs de meest kwetsbare velgen. Daar tegenover staan zure velgenreinigers – Deze reinigers zijn extra sterk, maar kunnen helaas niet zomaar op alle soorten velgen worden gebruikt. Bovendien is het een kwestie van goed opletten tijdens het aanbrengen.

Tot slot is er nog de speciale pH-neutrale velgenreiniger. Dit type reiniger staat vooral bekend om zijn verkleuring naar rood of paars tijdens het aanbrengen, en is extra krachtig tegen zelfs het meest vastzittende remstof. Bovendien kan de pH-neutrale velgenreiniger op (nagenoeg) iedere velg worden gebruikt. Deze reiniger heeft eigenlijk de voordelen van een zure en een milde velgenreiniger in één.

Wij hebben een aantal van de beste velgenreinigers voor je uitgelicht.

Onze top 4 in het kort

Turtle Wax Redline All Wheel Cleaner 500ml

Roodkleurende pH-neutrale velgenreiniger. Extra krachtig en geschikt voor alle velgen

Turtle Wax Redline All Wheel Cleaner 500ml | €13,95

Meguiars Ultimate All Wheel Cleaner

Sterke paarskleurende pH-neutrale velgenreiniger. Grote fles, ook geschikt voor op de banden

Meguiar’s Ultimate All Wheel Cleaner 710ml | €18,95

Autoglym Custom Wheel Cleaner

Milde velgenreiniger. Perfect voor zelfs de meest kwetsbare en gevoelige velgen

Autoglym Custom Wheel Cleaner 500ml | €15,95

Turtle Wax Hybrid Solutions Hyperfoam Wheel & Tyre Cleaner 680ml

Schuimreiniger voor de velgen en banden. Laat een afstotende laag achter

Turtle Wax HS Hyperfoam Wheel & Tyre Cleaner 680ml | €17,95

Deze lijst is samengesteld op basis van onze eigen ervaringen, verkoopcijfers van ons assortiment en de mening van klanten.

Een uitgebreidere kijk op de top 4 beste velgenreinigers:

1. Turtle Wax Redline All Wheel Cleaner

Krachtige pH-neutrale verkleurende velgenreiniger

De Redline All Wheel Cleaner van Turtle Wax biedt het beste van beide werelden. Deze velgenreiniger is extra sterk tegen vastzittende remstof en hardnekkige aanslag, maar is door zijn pH-neutrale formule veilig te gebruiken op alle soorten velgen.

De reiniger is zuurvrij en ook veilig voor wieldoppen, legeringen, stickers en zelfs de wielmoeren. Tijdens het aanbrengen kleurt het product rood en verwijdert het remstof, olie, teer en andere soorten vuil.

Deze velgenreiniger is te gebruiken met een velgenborstel, maar biedt ook al een goed resultaat door alleen af te spuiten na het aanbrengen. Voor beste resultaat aanbrengen op een droge velg.

Turtle Wax Redline All Wheel Cleaner 500ml 3

Bekijk en lees meer over de Redline All Wheel Cleaner

2. Meguiar’s Ultimate All Wheel Cleaner

Ook de Meguiar’s Ultimate All Wheel Cleaner is een pH-neutrale en verkleurende velgenreiniger en is grotendeels vergelijkbaar met de Redline van Turtle Wax.

In tegenstelling tot gewone reinigingsproducten, heeft Meguiar’s Ultimate All Wheel Cleaner een gelachtige formule die zich vastklampt aan het oppervlak van de velgen. Hierdoor kunnen de actieve ingrediënten langer en effectiever hun werk doen, wat resulteert in een nog grondigere reiniging.

Ultimate All Wheel Cleaner kleurt paars en heeft met zijn 710ml ongeveer de helft meer inhoud dan de Redline All Wheel Cleaner (500ml).

Bekijk en lees meer over de Meguiar’s Ultimate All Wheel Cleaner

3. Autoglym Custom Wheel Cleaner

De Autoglym Custom Wheel Cleaner is de mildste velgenreiniger in ons assortiment. Deze spray biedt het tegenovergestelde van een zure velgenreiniger en is geschikt voor gebruik op alle soorten velgen. Met inbegrip van lichtmetalen, gelakte lichtmetalen, stalen, verchroomde, gespoten, geanodiseerde en plastic velgen.

Met deze reiniger maak je ook meteen je banden schoon. Daarnaast verkleurt de reiniger niet en heeft het een shampoo-achtige structuur. Je kunt deze velgenreiniger alleen aanbrengen en afspuiten, maar het beste resultaat wordt behaald met een velgenborstel.

Bekijk en lees meer over de Autoglym Custom Wheel Cleaner

4. Turtle Wax HS Hyperfoam Wheel & Tyre Cleaner

We eindigen de lijst met de Hyperfoam Wheel & Tyre Cleaner van Turtle Wax. Deze velgenreiniger werkt weer net even iets anders dan de andere opties in deze lijst en kan het beste worden gezien als een schuimreiniger.

Bij het aanbrengen ontstaat er een dikke schuimlaag. Deze schuimlaag is ook perfect het schoonmaken van de banden, waarop het bruin zal verkleuren. Na afloop zijn je velgen en banden meteen voorzien van een vuilafstotende beschermingslaag.

Wheel & Tyre Cleaner breng je het beste aan op een natte velg en gebruik je in combinatie met een velgenborstel voor het beste resultaat.

Turtle Wax Hybrid Solutions Hyperfoam Wheel & Tyre Cleaner 680ml 4

Bekijk en lees meer over de Turtle Wax Hyperfoam Wheel & Tyre Cleaner

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in